About us

History

A few words about Miquil Tjon Kon Fat

The Founder

Miquil Tjon Kon Fat, zoon van Kenneth Tjon Kon Fat en Rubia Brons, is geboren in 1986 in Paramaribo Suriname. Zijn vader had meerdere restaurants in Suriname en waardoor het restaurantwezen Miquil niet vreemd was. In 2003 verhuisde Miquil naar Nederland met zijn moeder en zusje. Zelf had hij nooit gedacht dat hij een restaurant zou openen. Miquil is er letterlijk in gerold en door Covid was alles in een stroomversnelling geraakt. 

Al vanaf jongs af aan weet Miquil dat eten mensen verbindt en daar ligt zijn missie. Tegenwoordig uit zich dat in het creëren van verschillende concepten waarin mensen samenbrengen via Caribisch eten, muziek, gezelligheid en beleving centraal staan.

Experience since 2019

The History of Krabudag started 5 years ago...

How it all started

Oktober 2019

De eerste Krabudag

In oktober 2019 hebben wij de allereerste Krabudag voor familie en vrienden georganiseerd in Rotterdam. De krabben worden met zorg bereid en zijn gemaakt volgens authentiek Surinaams recept 

Oktober 2019

30 November 2019

De Eerste Commerciele Krabudag

Waterkant plaatste een artikel over onze introductie van krabudag. Al gauw waren we eind november 2020 volgeboekt/uitverkocht. Dat zorgde voor heel wat belangstelling en nieuwsgierigheid van mensen die de krabudagen wilden meemaken. 

30 November 2019

15 Maart 2020

De Eerste Lockdown

In maart tijdens de coronacrisis werd alles onzeker. Horecabedrijven en restaurants moesten dicht. Dat heeft het restaurant zeker niet tegengehouden. Tijdens de coronalockdowns werd het restaurant een afhaal- en bezorgrestaurant. Op deze manier bleven we in beweging en konden onze klanten nog steeds genieten van krabudag, maar dan @ HOME. Dit gold ook voor onze overige food themadagen Soepdag, Antillendag, Surinamedag en Jamaicadag. Op deze manier bleven we in beweging en konden onze klanten nog steeds genieten van krabudag@home. Buiten de lockdowns was Avenue Nine vooral a een  la carte restaurant en werden de themadagen gepresenteerd als een shared dining experience.

15 Maart 2020

1 juli 2020

Anderhalve meter restaurant

Het was tijd voor verandering. Het pop-up restaurant in het Westelijk Handelsterrein werd opgezegd, en kwamen we in aanmerking voor een grotere keukenruimte in de Kroon te Schiedam per 1 juli 2022. Zodoende konden we 1,5 meter afstand voeren en eten bereiden. Een hele leuke samenwerking met chefs om het culinair aspect en de beleving van Avenue Nine te tillen naar een hogere level. Vanuit onze huidige locatie in Schiemond word de focus nu meer gelegd op grotere dinnershows, catering van bedrijfsevenementen en andere food events, zoals festivals. 

1 juli 2020

Januari 2022

Dinnershows

Een avond vol gezelligheid, lekker Caribisch eten en live muziek. Dit waren ook een van de leukste momenten in het Pop-Up restaurant.Van januari 2022 tot mei 2022 kon men genieten van de intieme dinnershows die georganiseerd werden in het Westelijk Handelsterrein in Rotterdam. Hierdoor kreeg het restaurant ook meer bekendheid. Tijdens deze dinnershows werd er een Caribisch driegangenmenu geserveerd. Afhankelijk van het thema van de avond kon men genieten van live muziek van The Best of Queen, Soul en R&B, Hitjes van Hazes en nog veel meer. De avond werd afgesloten met een heerlijk Caribisch dessert dat in de keuken van A9 is gemaakt. 

Januari 2022

4 September 2022

De eerste Krabuboot

Op zondag 4 september werd de eerste krabuboot georganiseerd tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam. Tijdens deze krabudag kon je lekker genieten van een dinnershow aan boord waarbij een viergangendiner werd geserveerd. Krab eten op een boot? Klinkt anders, maar het is een hele andere ervaring. Eigenaar Miquil Tjon Kon Fat heeft goede herinneringen aan deze dag: “ het leukste van dit alles was de diversiteit qua mensen aan boord, die samen krabu aten aan lange tafels”.

4 September 2022

5 November 2022

De eerste Krabushow

In verband met het 3-jarig bestaan van krabudag, werd er op 5 november 2022 de eerste krabushow georganiseerd in Villa Thalia Rotterdam met een live optreden van Passion the band. Tijdens dit dinnershow evenement kon je lekker genieten van een heerlijk driegangenmenu met krab in masala. Alle seafood liefhebbers hebben de avond afgesloten door los te gaan op de dansvloer met Passion live on stage.

5 November 2022